Simulacrele normalității

Eugen Negrici

Simulacrele normalității

Humanitas, Critică și Istorie Literară, Eseistică / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:
Pret: 35

În cele peste cinci decenii de critică și istorie literară, Eugen Negrici a adus contribuții esențiale la cercetarea literaturii noastre vechi, a literaturii române sub comunism și a ideologiilor literare.
În fermecătoarele eseuri din Simulacrele normalității, criticul își propune, după cum mărturisește, să identifice „prejudecăţile literare, situările greşite, falsele concepte, clişeele, fenomenele ignorate, interpretările inerţiale, viziunile discutabile ale istoriilor noastre literare“. Fie că se oprește asupra poeziei boierilor stihuitori de la începutul secolului al XIX-lea, asupra avangardei literare ori asupra literaturii române în comunism sau imediat după, autorul ne cucerește prin impetuozitatea și forța sa argumentativă.

  Citește câteva pagini

Info
Eugen Negrici
Detalii produs
Eugen Negrici
Eugen Negrici

EUGEN NEGRICI (n. 1941, Râmnicu Vâlcea) este unul dintre cei mai importanți critici și istorici literari români contemporani. A fost profesor și decan la Facultatea de Filologie a Universității din Craiova și profesor la Facultatea de Litere a Universității din București. Din 1978 este membru al Uniunii Scriitorilor.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.