Societatea deschisa si dusmanii ei. Vol II ; Epoca marilor profeti: Hegel si Marx

Karl Raimund Popper

Societatea deschisa si dusmanii ei. Vol II; Epoca marilor profeti: Hegel si Marx

Humanitas / Colectia: Societatea civilă

Embed:

Cele doua volume ale Societatii deschise – Vraja lui Platon si Epoca marilor profetii: Hegel si Marx – ofera o critica stralucita, clara si plina de vigoare a marxismului si a tuturor dogmelor intelectuale care l-au facut posibil. Carte unica, socanta, ea este si o profunda aparare a democratiei si o introducere sui-generis in filozofia politica si filozofia istoriei.

Pentru cei care au gustat din pomul cunoasterii, paradisul e pierdut. Cu cat incercam mai mult sa ne intoarcem la vremurile eroice ale tribalismului, cu atat mai sigur ajungem la Inchizitie, la Politia Secreta si la un banditism romanticizat. Incepand cu inabusirea ratiunii si a adevarului, nu putem sfarsi decat cu cea mai brutala si violenta distrugere a tot ce-i omenesc. Nu exista intoarcere la o armonioasa stare de natura. Daca ne intoarcem, vom fi siliti sa strabatem pana la capat drumul inapoi – sa revenim la animalitate.“
K. R. Popper
Traducere de D. Stoianovici

Info
Karl Raimund Popper
Detalii produs
Karl  Raimund Popper
Karl Raimund Popper S-a nascut la Viena, la 28 iulie 1902. A publicat prima sa carte in 1934: Logik der Forschung (aparuta si in traducere romneasca: Logica cercetarii, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1981). Pentru Popper trasatura distinctiva a teoriei stiintifice este failibilitatea. Logica este logica invatarii din greseli.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.