Socrate

Jean Brun

Socrate

Humanitas, Filozofie / Colectia: Maeştrii spiritului

Embed:

Incepand cu Platon si sfarsind cu marii istorici ai filozofiei din secolul nostru, misterul vietii si invataturii lui Socrate a fost intors pe toate fetele, fara sa se poata spune ca a fost cu adevarat dezlegat.
Jean Brun, profesor la Universitatea din Dijon, asaza aceasta situatie paradoxala in centrul succintei sale monografii aparute la Presses Universitaires de France. Sub infatisarea unei introduceri destinate „profanilor“, el scrie un adevarat eseu, structurat dupa episoadele principale ale vietii lui Socrate – educatia, familia, dialogul, participarea la viata cetatii, procesul, moartea – si dupa elementele definitorii ale invataturii sale – deviza „cunoaste-te pe tine insuti“, daimonul, ironia. Dar mai ales, in maniera autentic socratica si in traditia marilor ganditori pentru care Socrate a reprezentat un reper (Hegel, Kierkegaard, Nietzsche), Jean Brun pune pretutindeni totul in chestiune, atragand cititorul in sfera marilor probleme ale filozofiei dintotdeauna.

Info
Jean Brun
Detalii produs
Jean Brun
Jean Brun Jean Brun (1919–1994) a fost profesor de filozofie la Universitatea din Dijon. Opera lui, apreciata si tradusa in multe tari, cuprinde aproape treizeci de titluri, inclusiv unele care s-au bucurat de succes si dincolo de granitele mediului academic (La Main et l'Esprit, 1963; Le retour de Dionysos, 1968; Les rivages du monde, 1979; Les masques du desir, 1979).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.