Sokrateion

Stefan Fay

Sokrateion

Humanitas, Alte Domenii / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

In Caietele unui fiu risipitor Stefan Fay il numea pe Mircea Vulcanescu „tata de suflet“. Despre acest parinte moral si mentor cultural marturiseste autorul in volumul aparut sub titlul Sokratelon (Humanitas, 1990) si reeditat acum.


Conceputa ca o scrisoare catre fiicele lui Mircea Vulcanescu, Sokrateion este in fond o carte de amintiri, purtand inconfundabilul parfum al epocii interbelice. Fiecare din intamplarile de viata povestite de Fay ilumineaza dintr-un nou unghi personalitatea lui Mircea Vulcanescu. Paginile in care portretul sau spiritual si cel al lui Noica sunt infatisate in paralel, printr-un incantator joc de contraste si nuante, raman antologice. Destinul tragic al lui Vulcanescu – destin de om hotarat sa-si asume drama unei tari intregi – este evocat prin insemnari din jurnalul tinut de acesta in arestul de la Arsenal si prin fragmente din „ultimul cuvant“ rostit la proces.

Info
Stefan Fay
Detalii produs
Stefan Fay
Stefan Fay S-a nascut in 1919 la Seuca (jud. Mures). A urmat patru clase la Liceul Militar „N. Filipescu“ de la Manastirea Dealului, doi ani la Academia de Arte Frumoase din Bucuresti (desen si sculptura) cu practica in atelierul sculptorului lon Jalea; audient la cateva cursuri universitare (sociologie, filozofie, precum si anatomie la Facultatea de Medicina).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.