Stalin

Boris Souvarine

Stalin

Humanitas, Istorie / Colectia: Procesul comunismului

Embed:

Scrisa la comanda unui editor american, dar aparuta pana la urma in Franta aceasta carte, intitulata simplu Stalin, se numara printre lucrarile de referinta ale istoriografiei mondiale privind bolsevismul. Este o panorama completa a societatii rusesti si sovietice din vremea lui Stalin, incheiata, in editia din 1940, cu evenimentele acelui an. In 1977, autorul a adaugat o postfata substantiala care intregeste portretul dictatorului cu trasaturile din teribila perioada a „cultului personalitatii“, cand umbra modelului sovietic se proiecta asupra intregii Europe de Est.


Redactata intr-un stil accesibil si atragator, cartea lui Souvarine descompune si analizeaza intreaga tesatura de minciuni a marelui mit sovieto–comunist.
traducere de Doina Jela Despois

Info
Boris Souvarine
Detalii produs
Boris Souvarine
Boris Souvarine Boris Souvarine (1895–1984) a fost corespondentul la Paris al ziarului Novaia Jizn (publicat de Gorki la Petrograd), unul din intemeietorii partidului comunist din Franta, apoi secretar al celei de-a III-a Internationale comuniste; in aceasta calitate, a colaborat cu Lenin, Trotki, Zinoviev, Buharin, Clara Zetkin, Gramsci si altii pana la excluderea lui din organizatie pentru „ind

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.