Steak de ton rosu sau fasole batuta?

Sanda Nitescu

Steak de ton rosu sau fasole batuta?

Humanitas, Carte Practică / Colectia: Humanitas practic

Embed:

„Am intrat in cartea Sandei Nitescu ca-ntr-un restaurant original, placut si intim.

Am citit din ea asa cum se manca in timpuri mai destinse, in tihna, cu pofta si bucurie. Am auzit si o muzica discreta in carte, franturi de conversatie, rasete la o masa cu scriitori. Mi-a lasat un gust bun... In restaurantele Sandei Nitescu ai timp sa privesti in jur, sa visezi, sa evoci vechi carciumioare, sa dansezi, sa-ti amintesti cum iti gatea mama in copilarie, sa asculti povesti despre oameni si mancaruri. Esti in cautarea gustului vietii, a atmosferei, a aromelor Bucurestiului gastronomic. Nu e de mirare ca ghidul devine literatura. Un fel de viata boema se contureaza pe neobservate, din miscari rapide, in paginile imbietoare.

Daca stati asta-seara acasa, cititi acest ghid ca pe o nuvela despre misterele locurilor de desfatare culinara din capitala, cu personaje clienti si chelneri. Daca iesiti sa mancati in oras, folositi-l ca pe o sursa de inspiratie de mare incredere. Orice varianta ati alege, sunteti scutiti de dezamagiri: si daca optati pentru literatura, deoarece paginile Sandei Nitescu (ti se topesc in gura), si daca optati pentru o cina in oras deoarece veti sti unde sa mergeti ca sa va cada bine (ca sa nu va cada greu) mancarea, decorul si pretul. in ambele cazuri, cea mai potrivita urare pe care v-o pot face este Pofta buna!“


Ioana Parvulescu

Info
Sanda Nitescu
Detalii produs
Sanda Nitescu
Sanda Nitescu Sanda Nitescu a studiat artele plastice la Institutul „N. Grigorescu„ din Bucuresti, promotia 1959, fiind eleva lui Alexandru Ciucurencu si a lui Ionel Jianu. In 1966 cere azil politic in Franta si se stabileste la Paris.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.