Stiinta voioasa / Genealogia moralei / Amurgul Idolilor

Friedrich Nietzsche

Stiinta voioasa / Genealogia moralei / Amurgul Idolilor

Humanitas, Filozofie / Colectia: Paradigme

Embed:

Intreaga carte nu este altceva decat o desfatare dupa lipsuri si neputinte indelungate, strigatul de bucurie al puterilor revenite, al credintei reinviate in ziua de maine si de poimaine, al neasteptatului sentiment si presentiment al viitorului, al apropiatelor aventuri, al marilor din nou deschise, al telurilor din nou permise, din nou crezute.


Stiinta voioasa
Noi cei care cautam cunoasterea nu ne cunoastem pe noi insine, si aceasta dintr-o pricina bine intemeiata. Nu ne-am cautat niciodata – cum s-ar putea atunci sa ne gasim intr-o zi ? S-a spus pe drept cuvant: „acolo unde se afla comoara voastra este si inima voastra“; comoara noastra se afla acolo unde se afla stupii cunoasterii noastre.


Genealogia moralei
Aceasta scriere – titlul o tradeaza – e inainte de toate o recreare, o pata de soare, o escapada in trandaveala unui psiholog. Poate si un nou razboi? Si sunt cumva iscoditi noi idoli?... Aceasta mica scriere e o mare declaratie de razboi.


Amurgul idolilor
traducere de Liana Micescu si Alexandru Al. Sahighian

Info
Friedrich Nietzsche
Detalii produs
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche

FRIEDRICH NIETZSCHE, filozof al culturii, filolog, scriitor, una dintre figurile ilustre ale gândirii moderne din secolul al XIX-lea, s-a născut la 15 octombrie 1844 la Röcken, lângă Lützen, în Germania, într-o familie de pastori luterani.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.