Sub pecetea tainei

Mateiu I. Caragiale

Sub pecetea tainei

Humanitas, Literatură / Colectia: Ebook

Embed:

EBOOK – EPUB / PDF

Cele mai frumoase secrete nerezolvate din literatura română se afla Sub pecetea tainei. Spre deosebire de „fratele detectiv" din romanele poliţiste, pentru care „un sâmbure de cireaşă e de ajuns ca să descurce toata treaba", poliţistul lui Mateiu Caragiale, Conu Rache, povesteşte întâmplări în care la început nu poate, iar la sfârşit nici nu mai vrea să facă lumină. Un roman care are toate atributele mateiene: trasee bucureştene nocturne, catifelări stilistice, personaje învăluite în melancolie, belle epoque.

Întrebarea criticului: Unde sunt poliţiştii de caracter de pe la 1898, care au minte, carte şi ţinută? (Iar Mateiu Caragiale nu poate fi bănuit că idealizează realitatea!)

Info
Mateiu I. Caragiale
Detalii produs
Mateiu I. Caragiale
Mateiu I. Caragiale

MATEIU I. CARAGIALE (n. 24 martie 1885, d. 17 ianuarie 1936), poet, scriitor, istoric al heraldicii. S-a născut la Bucureşti, fiul lui Ion Luca Caragiale şi al Mariei Constantinescu. În anul 1889, tatăl său se căsătoreşte cu Alexandrina Burelly şi îşi aduce fiul în noua familie. În adolescenţă, Mateiu îşi descoperă pasiunea pentru heraldică şi pentru genealogie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.