Sub semnul departarii

Sanda Stolojan

Sub semnul departarii

Humanitas / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Aceasta carte este un "la revedere", "pe curand" pe care o prietena il adreseaza unui vechi prieten mort de mult, dar pe care se pregateste sa-l reintalneasca... Sanda Stolojan stia ca este condamnata cand a luat hotararea sa publice, cu ultimele forte, corespondenta ei cu Noica. (...) Cititorul va putea astfel sa descopere unul dintre cele mai curioase cupluri epistolare din trecutul romanesc: e vorba de corespondenta dintre un barbat si o femeie legati printr-un sentiment de amitie amoureuse. (Matei Cazacu)

...Sortita sa ramana sub semnul departarii, cum spui tu atat de frumos, dar si de melancolic pentru mine, prietenia noastra mi-a ingaduit sa nu raspund indata la randurile tale, miscatoare la culme, din decembrie. Nu m-a surprins ca am fost in rezonanta in noiembrie, ca in atatea alte dati, insa nu-mi fac iluzii, in momentul de fata cer tot mai putin de la viata, si tot mai mult. Mai putinul meu tine de renuntarea la "ceilalti" si de resemnarea la gandul ca nu pot regasi nici macar o prezenta ca a ta. Dar mai multul meu tine de nadejdea ca as putea obtine, in ceasul acesta tarziu, un astfel de gand, incat sa pot trimite... catre fiinte ca tine - si catre un cititor care nu s-a nascut inca. Fie ca ma vei citi ori nu, fie ca vei vibra ori nu, eu te-am ales. (Constantin Noica, scrisoare catre Sanda Stolojan)

Info
Sanda Stolojan
Detalii produs
Sanda Stolojan
Sanda Stolojan

Nepoata a scriitorului Duiliu Zamfirescu, Sanda Stolojan s-a nascut la Bucuresti intr-o familie de diplomati. Licentiata in litere a Universitatii din Bucuresti, in 1962 s-a stabilit in Franta ca refugiat politic. A fost interpreta oficiala in relatiile cu Romania a presedintilor Frantei, de la Charles de Gaulle la Francois Mitterand.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.