Supliciul unei adolescente

Akira Yoshimura

Supliciul unei adolescente

Humanitas / Colectia: Raftul întâi

Embed:

– Doua povesti tulburatoare, sub semnul mortii si al profanarii, care ataca un tabu: se despart vreodata trupul si sufletul in drumul lor spre lumea de dincolo?

– In Supliciul unei adolescente, o fata a carei viata se sfarseste la saisprezece ani isi povesteste trairile mai vii ca oricand: aude soapte, simte mirosuri, este atinsa si prelucrata de instrumente stranii. Mieko tocmai a murit, dar continua sa „vorbeasca“ – lucid, aseptic, fara dureri. Moartea ajunge astfel motorul povestirii, dobandind neasteptate virtuti creatoare.– Un univers senzorial extrem de detaliat, in care privirea personajului devine obiectivul unei camere de filmat.
– In Surasul pietrelor, un tanar isi regaseste prietenul din copilarie, disparut misterios dupa moartea tatalui sau. O noua complicitate ii uneste acum pe cei doi aventurieri: traficarea, pe piata de antichitati, a statuetelor funerare si istoria unor sinucideri colective, partial ratate...
– Un clasic japonez in viata, Yoshimura scrie in virtutea unei fascinante traditii literare, in care erotismul si spiritualitatea sunt inseparabile.

Info
Akira Yoshimura
Detalii produs
Akira Yoshimura
Akira Yoshimura

AKIRA YOSHIMURA s-a născut la Tokyo în 1927 și a murit în 2006 la Mitaka. Este autorul a peste douăzeci de romane, culegeri de povestiri și eseuri.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.