Termenii filozofiei grecesti

Francis E. Peters

Termenii filozofiei grecesti

Humanitas / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Termenii filozofiei grecesti este un instrument de studiu riguros si temeinic care se adreseaza, potrivit autorului, unui cercetator „intermediar“, adica nici incepatorilor, nici specialistilor in filozofia greaca.


Un lexic de peste o suta de cuvinte – concepte fundamentale ale filozofiei grecesti, de la presocratici la postaristotelici – alcatuieste substanta cartii; lui i se adauga un indice roman–grec care faciliteaza consultarea lucrarii. Termenii grecesti sunt transliterati in latina, iar traducerea lor urmeaza cele mai noi traduceri romanesti din acest domeniu. Articolele lexicului (variind, ca lungime, intre un sfert de pagina si cateva pagini) explica originea si sensul / sensurile fiecarui termen, cu trimitere la textele filozofice care-l folosesc si la alti termeni din cuprinsul lucrarii, in felul acesta poate fi urmarita evolutia fiecarui termen in parte, precum si contextul filozofic general in care s-a nascut si a fost utilizat.
traducere de Dragan Stoianovici

Info
Francis E. Peters
Detalii produs
Francis E. Peters
Francis E. Peters Francis E. Peters este, din 1969, profesor de istorie la University of New York. A facut studii de filozofie si istorie la Saint Louis si Princeton (doctorat in 1961, studii islamice). In ultimii ani, atat la cursuri cat si in lucrarile scrise pune accentul pe studiul comparativ al iudaismului, crestinismului si islamismului.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.