Tiahuanaco

Simone Waisbard

Tiahuanaco

Humanitas, Istorie / Colectia: Enigmele Terrei

Embed:

La o altitudine de 4 000 de metri in Anzii bolivieni, se afla ruinele unei vechi asezari. Legendele bastinasilor aymara spun ca Tiahuanaco a fost construit intr-o singura noapte de o rasa de giganti care a trait cu mult inaintea incasilor si a fost nimicita de potop.


Simone Waisbard a explorat de mai multe ori intreaga zona. Pe malurile lacului Titicaca, la 16 kilometri de Tiahuanaco, ea a gasit pista lui Manco Capac si a Mamei Ocllo – Adam si Eva din Geneza poporului incas.


Mergand si mai departe in trecut, a dat peste misteriosul zeu „alb si barbos“ venit de peste ocean, miticul Kon Tiki Viracocha.


In sfarsit, patrunzand in pesterile impodobite cu desene si picturi rupestre, a incercat sa descifreze mesajul conceput acum zece mii de ani de cel mai vechi artist amerindian cunoscut pana la aparitia cartii, „homo andinus“ din Kelkatani.
traducere de Radu-Calin Bacali

Info
Simone Waisbard
Detalii produs
Simone Waisbard
Simone Waisbard Pasionata de vechile civilizatii din America de Sud – despre care, afirma ea, stim prea putin –, Simone Waisbard a calatorit mult (si adesea in conditii foarte dificile) in Bolivia, Peru, Chile sau Brazilia.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.