Traditia hermetica

Julius Evola

Traditia hermetica

Humanitas, Religie / Colectia: Terra lucida

Embed:

Dupa Metafizica sexului (Humanitas, 1994), iata o noua intalnire a cititorului roman cu un autor de marca, influentat de ganditori precum Nietzsche sau Weininger si discipol al lui Rene Guenon. Trecand dincolo de cultul egiptean sau elen al lui Hermes si de doctrinele alexandrine cuprinse in Corpus Hermeticum, cartea de fata expune in mod sistematic, cu numeroase trimiteri la surse, traditia hermetico–alchimica, distingandu-se deliberat de alte incercari de interpretare nonchimica a alchimiei, ca cea a lui Jung sau Silberer. Refuzand interpretarea psihologica, Evola are in vedere realitati cu mult mai profunde, ontologice si „misteriozofice“, din Orient si Occident.


Scrisa intr-un stil riguros si accesibil, aceasta lucrare cu caracter monografic stabileste repere ferme intr-un domeniu in care amatorismul – si uneori sarlatania – au dat regula.

traducere de Ioan Milea

Info
Julius Evola
Detalii produs
Julius Evola
Julius Evola

(19 mai 1898–11 iunie 1974), nascut la Roma. Format sub influenta lui Nietzsche, Michelstaedter si Weininger; legaturi cu futurismul lui Marinetti, grupul „papinian“ Lacerba si dadaismul lui Tzara. Pictor, teoretician al artei (Arte astratta, 1920). Ofiter de artilerie in primul razboi mondial.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.