Tratat de morala. Dupa virtute

Alasdair MacIntyre

Tratat de morala. Dupa virtute

Humanitas, Filozofie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Alasdair Macintyre, profesor la Duke University (SUA), este una dintre cele mai originale voci ale filozofiei anglo-saxone actuale.


Cartea sa reprezinta o radicala reevaluare a filozofiei morale contemporane si relanseaza controversele privind modernitatea. Potrivit autorului, criza morala a epocii noastre are origini stravechi, iar istoria ei nu este altceva decat istoria conceptului de virtute. Tocmai aceasta evolutie - inaugurata de Aristotel - este reconstituita de Maclntyre de pe pozitii comunitariste, sub forma unei complexe polemici cu aproape toate celelalte perspective, de la marxism la liberalism si de la crestinism la filozofia analitica.


Intr-o epoca de confuzie morala, cartea ganditorului american propune norme si stabileste repere.
traducere de Catrinel Plesu

Info
Alasdair MacIntyre
Detalii produs
Alasdair MacIntyre
Alasdair MacIntyre Este profesor la Departamentul de filozofie de la Duke University (SUA). Nascut in 1929 la Glasgow (Scotia), si-a facut studiile la Londra si Manchester. A predat filozofia, filozofia religiilor, apoi sociologia la Manchester, Leeds, Oxford si Essex. In 1969 a emigrat in Statele Unite, unde a fost profesor la Boston University, Vanderbilt University si Notre Dame University.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.