Treburi ceresti, vol II

C.S. Lewis

Treburi ceresti, vol II

Humanitas / Colectia: Înţelepciune şi credinţă

Embed:

Treburi ceresti cuprinde lecturi pentru fiecare zi a anului, extrase din cele mai cunoscute carti ale lui C.S. Lewis.„Fericirea este treaba serioasa a Cerului“
C.S. Lewis, Cele patru iubiri
Lecturile il prezinta pe Lewis in feluritele sale atitudini spirituale. Uneori ataca „marile“ probleme filozofice, alteori se apleaca asupra unor detalii din Noul Testament. Extrasele sunt legate, acolo unde e posibil, de sarbatorile si perioadele anului crestin. Dupa cum spunea Lewis, „este bine sa avem locuri sfinte, ca si lucruri si zile sfinte, pentru ca, fara aceste puncte de reper sau aduceri aminte, credinta ca totul este sfant si «plin de Dumnezeu» ar slabi si ar deveni curand un simplu sentiment“.
Traducere din engleza de Mirela Adascalitei

Info
C.S. Lewis
Detalii produs
C.S. Lewis
C.S. Lewis

Născut în Irlanda în 1898, C.S. LEWIS a studiat la Malvern College timp de un an, după care şi-a continuat studiile în particular. A obţinut cu distincţie o triplă licenţă la Oxford şi a fost profesor la Magdalen College, precum şi unul dintre diriguitorii acestui colegiu între 1925 şi 1954. În 1954 a devenit profesor de literatură medievală şi renascentistă la Cambridge.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.