Un maestru din Germania

Rudiger Safranski

Un maestru din Germania

Humanitas, Filozofie / Colectia: Monografiile Humanitas

Embed:

Cartea lui Rudiger Safranski este pasionanta nu numai prin comentariul stralucit al celor mai importante scrieri heideggeriene, ci si prin descrierea, extrem de captivanta, a atmosferei filozofice in care ele au luat nastere. Aflam infatisata aici o intreaga epoca, cea de dupa primul razboi mondial, cand scoala fenomenologica intemeiata de Husserl punea in circuitul gandirii „elevi“ precum Heidegger sau Max Scheler.
Vitalitatea critica a lui Safranski este debordanta si face din el unul dintre cei mai insemnati istorici ai culturii din spatiul german. Dincolo de o amanuntita documentare, remarcabil este faptul ca monografiile lui Safranski (despre Nietzsche, Schopenhauer, Heidegger) ne aduc in fata ochilor adevarate personaje. Maiestria autorului este de a crea profilul acestor personaje discutand tocmai operele lor. Drumul gandiri lui Heidegger, privit de majoritatea comentatorilor ca un drum al operei lui, trece aici prin satul natal al filozofului, prin Freiburgul anilor de tinerete sau prin fata colibei de la Todtnauberg, unde filozoful german si-a scris cele mai importante carti ale sale.
Personajul pe care il intalnim aici a fascinat si a atras la cursurile lui o seama de studenti care, mai tarziu, au devenit ei insisi celebri.
Povestea acestei fascinatii este scrisa aici cu tot aplombul inconfundabil al lui Safranski.

Info
Rudiger Safranski
Detalii produs
Rudiger Safranski
Rudiger Safranski Nascut in 1945 la Rottweil, Rudiger Safranski traieste azi ca scriitor liber si Privatgelehrter (savant fara functie publica) la Berlin. A facut studii de germanistica, istorie, filozofie si istorie a artei, iar in 1974 si-a sustinut doctoratul in germanistica si filozofie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.