Unchiul Petros si conjectura lui Goldbach

Apostolos Doxiadis

Unchiul Petros si conjectura lui Goldbach

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Despre unchiul Petros toti membrii familiei, oameni de afaceri, vorbesc cu jena, pentru ca este un ratat. Intr-o zi insa, unul dintre nepoti descopera ca viata lui Petros contine un secret minunat, care-l transforma dintr-o data din „oaia neagra“ a familiei intr-un adevarat erou tragic.
Relatia afectiva dintre nepot si unchi devine posibila si... imposibila datorita unei faimoase ipoteze matematice, „Conjectura lui Goldbach“.
Ea suna asa: „ORICE NUMAR PAR MAI MARE DECAT 2 ESTE SUMA A DOUA NUMERE PRIME.“
Nimeni n-a reusit inca sa demonstreze adevarul acestei observatii, atat de usor verificabil prin incercari succesive. Dupa ce cititi romanul, puteti cauta si dumneavoastra demonstratia si, poate, obtineti premiul de 1 000 000 $ oferit de editorul englez al cartii.
Un roman in care matematica devine un personaj plin de surprize, atat pentru cei care o iubesc, cat si pentru cei care o detesta, un roman in care numerele se incarca de o indescriptibila poezie. O poveste cu oameni fragili (impari) si numere puternice (pare). O apologie a matematicianului. O istorie care leaga destinul unui copil curios de cel al unui unchi excesiv de discret.

Info
Apostolos Doxiadis
Detalii produs
Apostolos Doxiadis
Apostolos Doxiadis S-a nascut in Australia, in 1953, intr-o familie greceasca. A crescut la Atena unde, de mic, s-a aratat interesat de felurite forme ale artei. Pe neasteptate insa, preocuparile artistice sunt inlocuite de pasiunea pentru matematica, domeniu in care incepe sa se faca remarcat.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.