Unu, doi, trei. Matematica absolut elementară

David Berlinski

Unu, doi, trei. Matematica absolut elementară

Humanitas, ştiinţă / Colectia: Ştiinţă

Embed:
Pret: 24.09

David Berlinski porneşte în această incursiune pasionantă în domeniul matematicii elementare de la câteva întrebări simple, dar profunde în acelaşi timp: Ce este un număr? Cum funcţionează cu adevărat adunarea, scăderea, înmulţirea şi împărţirea? Care e legătura dintre geometrie şi logică? Dar dintre algebră şi lumea în care trăim? Pe măsură ce descrie frumuseţea şi complexitatea din spatele acestor concepte atât de des folosite, încât par evidente şi fără strălucire, Berlinski construieşte o pledoarie îndrăgostită pentru redescoperirea matematicii ca fundament al existenţei.
Documentată, lucidă, dar presărată pe alocuri cu câteva anecdote din lumea matematicii moderne şi cu biografii pline de farmec ale unor matematicieni celebri din toate timpurile, cartea Unu, doi, trei. Matematica absolut elementară este o lectură utilă, plăcută şi provocatoare atât pentru specialişti, cât şi pentru publicul larg.

  Citeşte câteva pagini

Info
David Berlinski
Detalii produs
David Berlinski
David Berlinski

DAVID BERLINSKI (n. 1942) este profesor de matematică, filozof şi scriitor. A obţinut doctoratul în matematică la Princeton University. A predat matematica şi filozofia la mai multe universităţi din Statele Unite şi din Franţa, iar în prezent locuieşte la Paris.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.