Valea nimicniciei

Bronisław Wildstein

Valea nimicniciei

Humanitas / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:
Pret: 47

Traducere și note de Constantin Geambaşu

Valea nimicniciei nu e o lectură pentru oameni slabi; e o carte dură, chiar brutală pe alocuri, despre cum mașinăria securistă de distrus vieți și conștiințe continua să prospere și să tragă sforile în «democrația liberală» din Polonia de după «Masa Rotundă».
Este demersul unui autor cunoscut pentru curajul și luciditatea lui, manifestate în scrierea acestui roman, ca și în toată opera sa, și, mai ales, în istoria reală.
Un demers necesar, vindecător, asemenea acțiunii unui chirurg sau a unui exorcist, prin care Bronisław Wildstein identifică răul așa cum este, nu doar în viețile personajelor, ci și în dimensiunea sa politică, intelectuală și spirituală, și îl scoate la vedere, fără a se lăsa intimidat de aparenta sa atotputernicie, reu­șind astfel să facă loc speranței de vindecare.“ – ANCA CERNEA

  Citește câteva pagini

Info
Bronisław Wildstein
Detalii produs
Bronisław Wildstein
Bronisław Wildstein

BRONISŁAW WILDSTEIN (n. 1952) este scriitor, publicist şi jurnalist. A studiat la Universitatea Iagelonă de la Cracovia. În studenție a activat în Comitetul pentru Apărarea Muncitorilor, KOR. În 1977, a fondat SKS, Comitetul Studențesc de Solidaritate, prima structură publică de opoziție de la Cracovia.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.