Viaţa începe vineri

Ioana Pârvulescu

Viaţa începe vineri

Humanitas, Literatură / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Premiul Uniunii Europene pentru literatură 2013

Anul 1897. Un bărbat este găsit fără cunoştinţă, în câmp, lângă Bucureşti, în zona „moşiei Băneasa“. Nimeni nu ştie exact ce e cu el şi fiecare bănuieşte altceva: e un escroc internaţional care vrea să-şi piardă urma? Un criminal? Un bolnav? Încetul cu încetul, în jurul lui se adună o mulţime de oameni: un medic şi fiica lui, un poliţist, un comisionar în vârstă de 8 ani, care umblă prin toată Capitala cu scrisori şi pachete şi, nu în ultimul rând, gazetarii de la Universul.
Romanul, alert, cu un fir al acţiunii semipoliţist, cu personaje extrem de vii, dintre cele care-ţi devin prieteni, se petrece în numai treisprezece zile: de vineri 19 decembrie până la sfârşitul anului. Atmosfera lumii bucureştene din preajma anului 1900 este recreată ca-ntr-un film. Ajunge să deschizi cartea şi te afli, deja, acolo.

 Citeşte câteva pagini |   Vezi booktrailer-ul

  Dan C. Mihăilescu prezintă Viaţa începe vineri (ProTV, „Omul care aduce cartea“, ianuarie 2010)

  „Ioana Pârvulescu: «N-a existat Bucureştiul perfect»“ (interviu, Adevărul, decembrie 2009)

  Adriana Stan despre Viaţa începe vineri (Cultura – blog, 2010)

Info
Ioana Pârvulescu
Detalii produs
Ioana Pârvulescu
Ioana Pârvulescu

IOANA PÂRVULESCU predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat colecţia „Cartea de pe noptieră“. În 2013 a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru literatură.

Comentarii

Targul de carte adăugat de Viorica Elena Marai (neverificat)

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.