Viata lui Pi

Yann Martel

Viata lui Pi

Humanitas, Literatură / Colectia: Raftul întâi

Embed:

Distins cu Booker Prize, canadianul de limba engleza Yann Martel se ocupa in acest roman de soarta unui copil privilegiat in felul lui. Pi Patel este fiul unui paznic de gradina zoologica, isi duce viata printre animale si apleaca urechea la o multime de povesti despre hinduism, islam si crestinism. Cand implineste saisprezece ani, el pleaca impreuna cu familia si cu salbaticiunile tinute in custi spre America de Nord, la bordul unei nave japoneze. Vasul naufragiaza, iar Pi se catara intr-o barca de salvare, la un loc cu un urangutan, o zebra ranita si un tigru bengalez.


Ceea ce promitea sa devina o robinsoniada moderna se transforma intr-o aventura transpacifica a la Kon Tiki, din care nu lipsesc ingredientele romanului fantastic, nici tensiunile surprinse de Gericault in Pluta Meduzei. Mai mult, Pi imprumuta de la Seherezada arta povestirii pentru a i se face util tigrului, dupa ce acesta ii infuleca pe ceilalti pasageri din barca.
traducere de Andreea Popescu

Info
Yann Martel
Detalii produs
Yann Martel
Yann Martel Yann Martel s-a nascut in Spania (1963), dar e canadian. A studiat filozofia, dar scrie literatura. A luat Premiul Booker pentru un roman, dar este un rafinat al prozei scurte. Nu seamana cu nimeni in mod special, motiv pentru care e comparat cu toata lumea. Dincolo de vocile contradictorii ale criticii, Martel are calitatea de a nu scrie doua carti la fel.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.