Zeul scorpion

William Golding

Zeul scorpion

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Va aflati in Egiptul antic, la curtea faraonului, intr-o epoca decadenta, in care simbolurile isi pierd puterea. Ce se petrece in sufletul unui baietel miop care urmeaza sa se suie pe tron si sa o ia de sotie pe sora lui mai mare? Cine minte? Cine spune adevarul? Cine invinge?
Va aflati in Africa preistorica. Ce se petrece in sufletul unei femei care incepe sa imbatraneasca si ce ganduri are un barbat cu un picior rasucit de la nastere, vanator si el, ca toti ceilalti? Cine invinge? Cine supravietuieste? Cum se petrece o noapte de dragoste intr-o lume a marilor tabuuri?
Va aflati in Roma antica, la curtea imparatului. Cum isi imagineaza Cezarul lumile viitorului dupa ce un grec ingenios ii prezinta cateva mari inventii? Cine se teme de greci chiar si atunci cand fac inventii?
Trei lumi diferite in care patrunde schimbarea si cateva personaje care sunt in conflict cu simbolurile lumii lor. Si un William Golding de zile mari, care va face sa traiti si dumneavoastra atunci si acolo.

Info
William Golding
Detalii produs
William Golding
William Golding

Scriitorul britanic WILLIAM GOLDING s-a născut pe 19 septembrie 1911 la St. Columb Minor, Cornwall. Scrie povestiri de la vârsta de şapte ani. Urmează Grammar School din Marlborough, Wiltshire, iar în 1930 se înscrie la Oxford University (Brasenose College), unde studiază mai întâi ştiinţele naturii, iar din 1932, literatura engleză, luându-şi licenţa în 1935.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.