Zorba si catedrala. 59 de povestiri de la frontiera

Marius Oprea

Zorba si catedrala. 59 de povestiri de la frontiera

Humanitas / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Fisa de autor a lui Marius Oprea inseamna, in 2000, doar literatura: un volum de poezii, Solo de tamburina. Din 2002, istorie recenta: Banalitatea raului. O istorie a Securitatii in documente; Ziua care nu se uita (impreuna cu Stejarel Olaru); Securistii partidului (coordonator), in 2004, Mostenitorii Securitatii. Acum, in 2006, din nou literatura: 59 de povestiri de la frontiera.

"Am scris aceasta carte cu gandul la scena finala din celebrul film Zorba Grecul; tot timpul mi-a rasunat in minte nu mai putin celebra melodie pe care britanicul ratacit prin Elada invata sa danseze. Cred, intr-adevar, ca oamenii ca Zorba, cu un suflet cat o catedrala, se nasc mai des la marginile lumii si ale istoriei, decat prin parti in care toate lucrurile sunt demult si perfect asezate. Tristetea, farmecul si dezordinea sint numai trei dintre semnele vii ale povestirilor de aici, din taramurile de frontiera. Lor li se adauga, dupa cum am gasit pana acum, mai multe; cam 59, cu totul".

Marius Oprea

Info
Marius Oprea
Detalii produs
Marius Oprea
Marius Oprea Marius Oprea (n. 1964 la Targoviste) a studiat istoria la Universitatea din Bucuresti si este autorul unei teze de doc-torat cu tema R olul si evolutia Securitatii (1948-1964). In anii 1999-2000 a facut parte din echipa de consilieri a presedin-telui Emil Constantinescu. Lucreaza in prezent ca ziarist si ca cercetator la Institutul Roman de Istorie Recenta (IRIR).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.