Zvonurile

Jean-Noel Kapferer

Zvonurile

Humanitas, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Seria Sociologie

Embed:

Pentru public, cuvantul zvon evoca un fenomen misterios, aproape magic. O analiza a vocabularului curent e revelatoare in aceasta privinta: zvonurile zboara, cresc, serpuiesc, mocnesc, circula. Din punct de vedere fizic, sunt niste animale neobisnuite, iuti si nesatule, ce nu se integreaza in nici una dintre familiile cunoscute. Se pare ca efectul lor asupra oamenilor e asemanator cu cel al hipnozei: fascineaza, subjuga, seduc, inflacareaza.
Tema centrala a acestei carti consta in demonstrarea faptului ca o asemenea conceptie e gresita. Departe de a fi misterioase, zvonurile se supun unei logici al carei mecanism de functionare poate fi demontat. Suntem mai in masura acum sa raspundem marilor probleme puse de zvonuri. Cum se isca, de unde pleaca, de ce apar intr-o buna zi in cadrul unui grup sau intr-un anumit loc?


Jean-Noel Kapferer

traducere de Marina Vazaca

Info
Jean-Noel Kapferer
Detalii produs
Jean-Noel Kapferer
Jean-Noel Kapferer Jean-Noel Kapferer, cunoscut pentru cercetarile sale privind comunicarea, imaginile si publicitatea, a publicat pana acum un mare numar de studii, articole si carti, intre care Caile persuasiunii si Copilul si publicitatea.
Este profesor la Scoala de Inalte Studii Comerciale de la Paris si presedinte al Fundatiei pentru Studiul si Informatia asupra Zvonurilor.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.