Jim Crace

Jim Crace s-a nascut in 1946 la Brocket Hall, Hertfordshire (Marea Britanie). Dupa absolvirea studiilor de literatura engleza, s-a angajat in Voluntary Service Overseas si a lucrat in Sudan si Botswana, concepand mai ales programe educative de televiziune, in calitate de membru al Tinerilor Socialisti, a participat la diverse campanii in favoarea dezarmarii nucleare si a decolonizarii. Dupa intoarcerea in tara, incepand din 1974, a publicat diverse povestiri si a scris piese radiofonice, colaborand ca jurnalist liber-profesionist la The Telegraph. Anul 1986 reprezinta momentul consacrarii sale, cand a obtinut Whitbread First Novei of the Year Award pentru romanul Continent. Au urmat The Gift of Stones (1988), Arcadia (1992), Signals of Distress (1994, premiat cu Royal Society of Literature's Winifred Holtby Memorial Prize), The Slow Digestions of the Night (1995). In 1997 a publicat romanul Quarantine, care a fost nominalizat pentru Booker Prize si i-a adus Whitbread Novel of the Year Award. Being Dead (1999), nominalizat in anul aparitiei sale pentru Whitbread Novel of the Year Award, a castigat in 2000 US National Books Critics Circle Fiction Award. Seria romanelor a continuat cu The Devil's Larder (2001), Six (2003) si The Pest House. Jim Crace a primit de asemenea E.M. Forster Award, Guardian Fiction Prize si GAP International Prize of Literature, iar cartile lui au fost traduse in peste douazeci de limbi.De acest autor:

1
In clipa mortii

"Cartea anului 2000" in topul New York Times, distinsa cu American National Book Critics Circle Award (2000), finalista a Whitbread Novel of the Year Prize (1999) si nominalizata la IMPAC Dublin Literary Award (2001)

...detalii
2
Camara diavolului
Exista romancieri care nu-si compun cartile din capitole, ci din portii. Mexicul s-a lasat deja servit la masa prozei de Laura Esquivel. Acum e randul Angliei sa propuna un nume nou pentru galeria bucatariei epice. Jim Crace scrie un roman compus din saizeci si patru de capitole aromate, aburinde si provocatoare....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.