Juan Jose Saer

Nascut la Santa Fé (28 iunie 1937), cu studii de drept si filozofie, scriitorul argentinian Juan José Saer se stabileste din 1968 in Franta, ca profesor.
Scrie povestiri si romane, fara a se lasa sedus de moda realismului magic care domina literatura sud-americana, dar pastrand intact misterul care - spune el - „este omul insusi". Opera lui formata din volume de povestiri (En la zona, Palo y hueso, Unidad de lugar), peste zece romane (Responso, La vuelta completa, Cicatrices, La ocasión, Lo imborrable, Las nubes), eseuri si, ocazional, poezie primeste cateva importante premii, intre care, in 2004, Premiul Uniunii Latine. Scriitorul a murit la Paris, in 11 iunie 2005.
De acest autor:

1
Martorul

Patru vieti intre care, oricat ar parea de ciudat, exista o legatura: una de adolescent fara capatai, intr-un port, a doua de „ales” intre salbatici antropofagi, a treia de invatacel la o manastire si a patra de actor ambulant. Vieti traite de unul si acelasi om, care incearca, scriindu-si la batranete memoriile, sa inteleaga ce i s-a intamplat....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.