Laurent Seksik

Romancierul francez LAURENT SEKSIK face parte din categoria distincta a medicilor-scriitori. Are 45 de ani si a fost radiolog. Tocmai de aceea e de admirat performanta prezentarii lumii medicale, cu toate ciudateniile ei, din perspectiva cealalta, a pacientului. Mirarea, teama si mult umor tandru sunt amestecate in aceasta terapie medicala sui generis.
In prezent jurnalist, a sustinut pe postul 1 - Tele, pana in toamna anului 2006, o emisiune saptamanala dedicata actualitatii editoriale, intitulata Postface (Postfata), ai carei invitati au fost mai ales criticii literari. Are o cronica televizata in cadrul emisiunii La Matinale, pe Canal +.
Romane: Les Mauvaises Pensees (Gandurile rele, 1999, Premiul Wizo), La Folle Histoire (Povestea smintita, 2004, Premiul Littre pentru cel mai bun medic-scriitor al anului), La Consultation (Consultatia, 2006).
De acest autor:

1
Consultatia

E neadaptat. E tanar. E cuminte. Ideea paradisului, fie si artificial, i se pare complet deplasata. E indragostit. Nu stie ce e in capul lui. Familia nu-l intelege. Il cheama Julien....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.