Magda Catone

Magda Catone are o fire vesela, optimista, este temperamentala si crede ca familia sa este cel mai mare dar de la Dumnezeu, de care, spune artista, trebuie sa stim sa ne bucuram, indiferent de situatiile prin care trecem sau rolurile pe care le jucam in aceasta lume nebuna. Actrita care exceleaza in registrul comic, Magda Catone nu poate trece neobservata indiferent de rolurile in care ar fi distribuita. O fire directa, dinamica, fara ascunzisuri si sofisticarii inutile. Are aceeasi naturalete atat in teatru, cat si in film.

 


- Care este lumea Magdei Catone, intre ce dimensiuni se desfasoara ea?
- Intre cer si pamant... ce sa spun... Sunt si eu pe undeva pe-aici, un trecator pe aceasta planeta si am niste dimensiuni intre care ma incadrez zilnic: teatrul si drumul spre scoala baiatului meu. Acestea fiind indatoririle mele zilnice.
- Cu totii te-am vazut in nenumarate filme, piese de teatru, emisiuni de televiziune, reclame chiar si am putea spune ca te cunoastem ca actrita, stim ca esti ceea ce se cheama o artista complexa. Dar este ceva ce cu siguranta nu stim: ce fel de mama este Magda Catone? Ce reprezinta pentru tine viata de familie?
- S-o luam pe rand! Sunt o mama atenta si iubitoare, ceea ce le recomand tuturor parintilor pentru ca, se pare, la un moment dat nu mai ajungi sa comunici cu copilul tau. Iar lucrul asta este undeva, la inceputuri. In momentul in care se rupe cordonul ombilical, intre tine si copil ramane o relatie pe care trebuie doar tu sa o conduci. Pentru ca fizic nu mai exista nici o legatura. Asa ca datoria noastra este de a nu pierde, de a nu rupe niciodata aceasta legatura nevazuta, care este comunicarea si care, daca mai tarziu nu este hranita ori de cate ori este nevoie, se pierde si foarte greu o mai poti regasi. Si te trezesti in aceasta catastrofa, cu aceasta boala a secolului: noncomunicarea. Ajungem la un moment dat sa trecem unii pe langa altii fara a avea ce sa ne spunem, discutand formal despre vreme sau alte banalitati. Deci cadoul cel mai frumos pe care mi l-a facut viata este Carol, baiatul meu. Familia mea este iarasi un cadou frumos. Si oricat de mult timp mi-ar rapi aceasta meserie am totusi timp sa ma ocup de copilul si de familia mea. Am incercat sa respect o anumita ordine pe care de multa vreme m-am straduit sa o impun, din tinerete, sa sustin un anumit program. Sfatul cel mai bun pe care l-am primit a fost sa fiu eu insami si sa-mi iubesc aproapele intelegand ce i se intampla si ce probleme are. Si pentru ca tot am adus vorba despre darurile vietii mele, nu as putea ignora meseria pe care o am. Este unica si deosebit de frumoasa.

Magda Catone in dialog cu Stefania Bunea
Romania Libera (05-07-2006)

 
De acest autor:

1
Yara, zana apelor (Voce)

Cred ca nu este deloc usor sa te indragostesti de o zana. Muritorii care au facut aceasta greseala, au platit amarnic. Intr-o buna zi, un tanar indian plutind cu piroga sa pe raul care duce spre cascada Taruman auzi cantecul neasemuit al zanei apelor. O intristare fara margini cobori in sufletul tanarului....detalii

2
Legenda florii de aur (Voce)

Te-ai gandit vreodata ca toate fapturile apelor, acelea care traiesc pe fundul oceanelor sau al marilor nu ajung niciodata sa vada cerul, stelele sau luna, soarele sau curcubeul? Si cum ar fi putut sa vada toate acestea daca o clipa doar iesind deasupra marii ar pieri?...detalii