Matei Pleşu

MATEI PLEŞU (n. 1973, Bucureşti) a absolvit cursurile Facultăţii de Filozofie din Bucureşti în 1997. În acelaşi an, traduce pentru Editura Humanitas o monografie Platon a lui R.M. Hare, apoi urmează un stagiu de doi ani în Austria şi în Germania. În perioada 2005-2010 colaborează cu revistele Aspirina, Plai cu boi şi Adevărul literar şi artistic. Participă la un proiect de traducere a operei lui J.W. Goethe, în 18 volume, desfăşurat de Societatea Germaniştilor din România. În 2009 publică la Editura Humanitas colecţia de povestiri Non-sensul giratoriu şi alte non-sensuri de ieri şi de azi. Se numără printre autorii a patru antologii apărute la Editura ART, între 2009-2011. În prezent este secretar general de redacţie al revistei Dilemateca.
De acest autor:

1
Amintiri din bucătăria lumii
Mică antologie de gusturi, stări şi gustări

Matei Pleşu aşterne dinaintea publicului un festin literar-gastronomic pregătit cu bunătăţi din toată lumea, de la rafinerii franţuzeşti gătite cu vinuri de soi, la bizarerii chinezeşti stropite cu sos de soia....detalii

184 pagini

in: Humanitas

Disponibil cu 27.94 lei

in libhumanitas.ro

2
Amintiri din bucătăria lumii
Mică antologie de gusturi, stări şi gustări

EBOOK – EPUB / PDF

...detalii
3
Non-sensul giratoriu şi alte non-sensuri de ieri şi de azi

O carte sprinţară, acidulată, dar nu acidă, veselă, când nu altoită cu melancolii, premonitorie pe-alocuri, nostalgică printre rânduri. Un şir bine împletit de poveşti scurte şi pestriţe ca înseşi întâmplările lumii noastre.

...detalii