Mircea Diaconu

Mircea Diaconu (n. 24 decembrie 1949, Vlădeşti, Argeş) este un actor şi profesor la Institutul de Teatru I.L.Caragiale, directorul Teatrului „Nottara" din Bucureşti, membru în CNA până în 2004 .

A absolvit Liceul la Câmpulung Muscel în 1967 şi IATC I.L. Caragiale din Bucureşti în 1971. A debutat în 1970, la Teatrul Bulandra, cu Harfa de iarba de Truman Capote. Debutul în cinematografie a avut loc în 1971, cu filmul Nunta de piatra, dupa I. Agârbiceanu, în regia lui Dan Piţa. În 1972, a fost angajat, de către Liviu Ciulei, la Teatrul Bulandra, unde a rămas pâna în 1982, când a devenit actorul Teatrului Nottara. A fost primul actor din România care şi-a dat demisia, devenind liber profesionist (1990)

Activitate didactică:
* 1977 - 1978: asistent la Actorie, clasa Olga Tudorache, IATC, Bucuresti;
* 1991 - 1998: predă cursuri de actorie film, dupa sistem atelier, IATC, Bucuresti.

Activitate literara:
* 1977: Sugubina, (debut), volum premiat de Uniunea Scriitorilor;
* 1980: La noi când vine iarna, volum tradus în germana si rusa;
* 1985: Scaunul de pânză al actorului, volum de eseuri.

 

 
De acest autor:

1
Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar (Voce)

Despre viaţa unui om angajat religios se vorbeşte de obicei din perspectiva înaltă, din perspectiva reperelor lui morale şi spirituale. C.S. Lewis, distins universitar englez, e un creştin dotat cu realism şi umor; el alege cealaltă perspectivă: cum se vede viaţa unui om din unghiul diavolului care îl are în grijă, care trebuie să îl achiziţioneze drept hrană pentru infern?...detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.