Psihologia lui Platon

Yvon Bres

Psihologia lui Platon

Humanitas, Filozofie / Colectia: Monografiile Humanitas

Embed:

Studiul lui Yvon Bres, profesor la Universitatea Paris VII, propune o lectura in cheie psihanalitica a Dialogurilor, focalizata asupra problemei erosului la Platon. La capatul unei analize de o desavarsita rigoare, cercetatorul ajunge la concluzia ca opera platoniciana dezvaluie o experienta a iubirii si un mod de-a o intelege pe care abia modernitatea le-a redescoperit. Platon pare astfel sa vesteasca ponderea psihologiei abisale in gandirea secolului XX.

Info
Yvon Bres
Detalii produs
Yvon Bres
Yvon Bres Yvon Bres este profesor emerit la Universitatea Paris 7 „Denis Diderot“, responsabil de redactie la Revue philosophique de la France et de l'etranger (Presses Universitaires de France – P.U.F., apare din 1876) si membru in comitetul stiintific al revistei Psychologie et histoire.

Comentarii

Dacă în pagina de prezentare a unei cărţi nu apare (în dreapta titlului) modulul de cumpărare, înseamnă că acea carte nu este în stoc. În cazul ediţiilor vechi (cum, din păcate, este si Psihologia lui Platon), asta se traduce prin epuizarea completă a tirajului (cu alte cuvinte, singura şansă este anticariatul). În cazul ediţiilor recente poate fi vorba doar de epuizarea temporară a stocului Librăriilor Humanitas.

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.