Patanjali si Yoga

Mircea Eliade

Patanjali si Yoga

Humanitas, Mari Autori Români Interbelici, Religie / Colectia: Seria Eliade

Embed:

„Yoga se integreaza unei traditii universale a Istoriei religioase a omenirii: cea care consta in a anticipa moartea in vederea asigurarii renasterii ia o viata sanctificata.


Pentru a deveni ceea ce este de multe secole, adica un corpus pan-indian de tehnici spirituale, probabil ca Yoga a raspuns din plin nevoilor celor mai profunde ale sufletului indian. Yoga a marcat, inca de la inceput, reactia impotriva speculatiilor metafizice si a exceselor unui ritualism invechit.“


Mircea Eliade
traducere de Walter Fotescu

Info
Mircea Eliade
Detalii produs
Mircea Eliade
Mircea Eliade

MIRCEA ELIADE (Bucureşti, 28 februarie 1907 – Chicago, 22 aprilie 1986) a făcut studii de filozofie la Bucureşti, încheiate cu o teză despre filozofia Renaşterii (1928), şi la Calcutta, India (decembrie 1928–decembrie 1931). Îşi susţine doctoratul în filozofie, la Bucureşti, cu o lucrare asupra gândirii şi practicilor yoga (1933).

Comentarii

Eliade este un intelectual adevarat. El anticipat cu mult timp iniainte ca tehncile de dezvoltare a constiintei vor fi democratizate pana la a crea o adevarata Societate a Constiintei, care, asa cum spunea M Draganescu, va urma actualei Societati a Cunoasterii. Astazi gratie unui program MT avansat, MT Sidhi, chiar si gospodinele si copiii pot intelege si experimenta in propria lor constiinta ce a vrut sa spuna Eliade despre Patanjali si Yoga.

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.