Introducere in metafizica

Martin Heidegger

Introducere in metafizica

Humanitas, Filozofie / Colectia: Paradigme

Embed:

Dupa Fiinta si timp, Heidegger nu a mai parasit niciodata problematica fiintei. In Introducere in metafizica, lucrare ce reia intocmai cursul tinut la Freiburg in semestrul de vara al anului 1935, aceasta preocupare revine in chip sistematic. De asta data, fiinta este desprinsa din suita existentialiilor desfasurata in Fiinta si timp. Heidegger arata cum toata metafizica occidentala nu a facut decat sa oculteze faimoasa „diferenta ontologica“ – cea dintre „fiinta“ (Sein) si „fiintare“ (Seiendes) –, cautandu-l pe „a fi“ intr-unul sau altul din chipurile „celor ce sunt“. Vrand sa demonstreze ca Sein nu este un cuvant gol, Heidegger isi structureaza investigatia dupa cuplurile care definesc fiinta prin ceea ce i se opune: fiinta si devenire, fiinta si aparenta, fiinta si gandire, fiinta si obligativitate. De o surprinzatoare transparenta in raport cu Fiinta si timp, acest volum exceleaza totodata prin inconfundabilele interpretari heideggeriene in marginea gandirii presocraticilor si a tragediei eline.

tradcuere de Thomas Kleininger si Gabriel Liiceanu

Info
Martin Heidegger
Detalii produs
Martin Heidegger
Martin Heidegger

MARTIN HEIDEGGER (1889–1976) este unul dintre cei mai importanţi filozofi ai secolului XX. Provine din şcoala fenomenologică întemeiată de Edmund Husserl, al cărui elev apropiat a fost la Freiburg.

Comentarii

Cartea aceasta merita, intr- adevar, republicata! E o carte cu adevarat deosebita, atat in intuitiile ei filosofice, cat si in doctrina ontologica, pe care, in ansamblu, o dezvolta.

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.