Imprimatur

Monaldi & Sorti

Imprimatur

Humanitas / Colectia: Raftul întâi

Embed:

Roma, septembrie 1683. In timp ce armatele otomane forteaza portile Occidentului, intr-un han moartea subita a unui calator seamana panica: otravire sau ciuma? De teama molimei, oaspetii sunt baricadati in carantina si discuta despre evenimentele momentului. Un tanar ajutor de hangiu, initiat in tainele vietii si ale politicii de agentul secret al Regelui Soare, va deveni cronicarul intamplarilor petrecute in acel sfarsit de veac, iar manuscrisul lui, citit si adnotat de un erudit de pe langa autoritatile de la Vatican, este chiar romanul pe care-l citim. Procedeul, scump multor romancieri ai secolului al XIX-lea, slujeste celor doi autori italieni, aflati la prima lor carte, pentru a alcatui o constructie baroca, in consonanta cu epoca evocata si cu estetica postmoderna de la care se revendica. In ciuda mizei sale polemice, sau poate tocmai de aceea, romanul a devenit un best-seller si a fost tradus concomitent in Franta, Olanda, Anglia, Germania si Spania.
traducere de Geo Vasile

Info
Monaldi & Sorti
Detalii produs
 Monaldi & Sorti
Monaldi & Sorti Rita Monaldi si Francesco Sorti sunt casatoriti si traiesc de cativa ani de zile la Viena. Jurnalisti, literati prin vocatie, cei doi debuteaza stralucit cu acest roman istoric, scris, dupa cum relateaza cronicile italiene, „la patru maini“.

Comentarii

Nu mai tin minte de unde venea recomandarea sa citesc aceasta carte, insa nu imi pare deloc rau ca am citit-o.
Am incercat sa caut si alte carti scrise de autori de mai sus si nu am mai gasit carti traduse in romana. Mare Pacat. Poate intr-o zi
spor la citit

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.