Strazi vechi din Bucuresti

Alexandru Ofrim

Strazi vechi din Bucuresti

Humanitas, Carte-cadou, Istorie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Trecem de obicei pe strazile orasului fara sa ne punem intrebari legate de numele lor. Pentru bucuresteanul grabit, numele strazii este doar un indicator indispensabil orientarii, un nume anodin, parte a rutinei vietii cotidiene. Dar numele de strazi pot ascunde o intreaga istorie, semnificatii astazi pierdute.


In ordine alfabetica, in formula unui dictionar, cartea prezinta istoria denumirilor strazilor vechi din Bucuresti. Aproape 400 de ilustratii insotesc textul: fotografii de epoca, inedite sau putin cunoscute, gravuri, harti ale orasului de altadata, fotografii contemporane.

Info
Alexandru Ofrim
Detalii produs
Alexandru Ofrim
Alexandru Ofrim

ALEXANDRU OFRIM (n. 1964) a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti şi este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, unde predă cursuri de istoria mentalităţilor şi de antropologie culturală. A fost muzeograf, şef al Secţiei de Istorie din cadrul Muzeului de Istorie şi Artă al Municipiului Bucureşti.

Comentarii

O carte foarte buna ! Am cumparat-o cu ceva timp in urma si din nefericire, am imprumutat-o unei persoane careia, se pare, i-a placut la fel de mult caci nu reusesc sa o mai recuperez. Doresc sa o cumpar dar nu o gasesc in nici o librarie. Am vazut ca si la dumneavoastra apare ca fiind epizata. Chiar nu mai am nici o speranta de a o avea in propria mea biblioteca ????

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.