Minima moralia

Andrei Pleşu

Minima moralia

Elemente pentru o etica a intervalului

Humanitas, Eseistică, Filozofie / Colectia: Seria de autor Andrei Pleşu

Embed:

Singura autoritate pe care constiinta individuala nu si-o pune niciodata sau aproape niciodata la indoiala e autoritatea morala. Capacitatea de a distinge intre bine si rau, intre viciu si virtute, dreptate si nedreptate pare a fi la indemana tuturor. In materie de etica, functionam constant printr-o nedemolabila autocomplezenta. Traim intr-o inflatie baroca a competentei morale, intr-o lume a carei principala dezordine risca sa fie faptul ca toti membrii ei se simt moralmente in ordine sau ca toti resimt dezordinea proprie drept neglijabila. L'enfer c'est les autres -- parem a concede cu totii. Prin urmare, le paradis c'est nous-memes. (Andrei Plesu)

Info
Andrei Pleşu
Recenzii
Detalii produs
Andrei Pleşu
Andrei Pleşu

ANDREI PLEȘU s-a născut în 1948 la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Secţia de istoria şi teoria artei. A obţinut doctoratul în istoria artei la Universitatea din Bucureşti, cu teza Sentimentul naturii în cultura europeană. Lector universitar (1980–1982) la Academia de Arte Plastice, Bucureşti (cursuri de istorie şi critică a artei moderne româneşti).

Comentarii

La multi ani! Andrei, multumesc pentru faptul ca existi. ca maturi frunzele, ca aperi Romania vorbind despre Breughel, acel Breughel aflat in depozit si pentru faptul ca iubesti cartile vechi. Esti vechi si totosi tanar, zglobiu si glumet, erudit si doct dar transcedent. Romania nu este Franta dar respect modul in care-ti aperi discipolii. Intotdeauna avem o ierarhie si de asta te rog sa-mi permiti sa-ti urez La Multi Ani!

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.