Constantin Codrescu

Remarcabila prezenta artistica in teatru si film, la televiziune si la radio, de mai bine de cinci decenii, afirmindu-se pe scena inca din perioada studentiei prin talentul sau robust, tinuta impunatoare si
vocea calda si catifelata, cu inflexiuni de violoncel si sonoritati nuantate, capabile a exprima convingator emotii si gindiri fundamentale, insusiri cu care a creat zeci si zeci de roluri, eroi dramatici, comici,
romantici, de o tipologie variata, din dramaturgia nationala si universala, mergind de la Sofocle la Victor Hugo, de la I.L. Caragiale la Tudor Popescu, de la Cehov la Bernard Shaw, pe mai multe scene ale
tarii printre care Teatrul National Bucuresti, Teatrul Armatei (Nottara), Teatrul Mic si altele, purtindu-si neastimparul si dorinta de innoire in teatrele din tara al caror director a fost, dovedind reala vocatie de animator (Teatrul Municipal „Maria Filotti" din Braila, Teatrul National Targu-Mures) si talent pedagogic.


www.observatorcultural.ro - preluare comunicat Uniter

 
De acest autor:

1
Calea samuraiului astazi (Voce)

"Viaţa nu durează decât o clipă. Trebuie să o trăieşti făcând ceea ce îţi place. În această lume trecătoare ca un vis, să trăieşti în mizerie făcând ceea ce îţi displace e curată nebunie." (Yukio MISHIMA)

...detalii

Comentarii

ACTOR DE MARE VALOARE, PE CARE, DIN NEFERICIRE GENERATIILE NOI NU STIU SA-L PRETUIASCA SI NU ESTE SINGURUL... UN OM SI UN FAMILIST DE O INTEGRITATE, RAR ÎNTÂLNITE ÎN ZILELE NOASTRE.

AM FOST PRIETENI DE FAMILIE DUPA ANII 1960, PÂNA ÎN 1977, CÂND AM PARASIT ROMÂNIA...AFLÂNDU-MA PESTE OCEAN...DAR NU TE-AM UITAT.

ÎTI DORIM NUMAI BINE SI ÎN CONTINUARE SA NE MAI ÎNDULCESTI SPIRITELE CU VOCEA-TI DE NEUITAT; DIN FERICIRE, PASTREZ ÎNREGISTRARI RADIOFONICE SI FILME CU TINE.

MULTA SANATATE PUIULE, SI-MI AMINTESC CU MULT DRAG, ÎMPREUNA CU FIUL MEU, DE ZILELE MINUNATE PETRECUTE LA GHERMANESTI, CU COSTIN SI RESTUL PRIETENILOR.

CU DUMNEZEU ÎNAINTE !

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.