O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri

Neagu Djuvara

O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri

10 lectii de istorie

Lectura: Neagu Djuvara


Humanitas Multimedia, Istorie / Colectia: Ascultă și învață

Embed:

Editia integrala in varianta audio a volumului O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri de Neagu Djuvara, in lectura autorului.

Autor al unor erudite studii de istorie si filozofia istoriei, premiat de Academia Franceza, profesorul Neagu Djuvara lasa la o parte tonul academic pentru a le povesti tinerilor - si celor mai putin tineri - istoria Romaniei. Cele zece CD-uri prezinta intr-un mod sintetic si original momentele-cheie din trecutul nostru, fara tabuuri sau prejudecati, scotand la lumina intamplari mai putin cunoscute, dar revelatoare.

 Asculta un fragment

Info
Neagu Djuvara
Neagu Djuvara (voce)
Detalii produs
Neagu Djuvara
Neagu Djuvara

NEAGU M. DJUVARA (1916–2018) s-a născut la Bucureşti, într-o familie de origine aromână aşezată aici la sfârşitul secolului al XVIII-lea, care a dat ţării mai mulţi oameni de seamă. Licenţiat la Sorbona (istorie, 1937) şi doctor în drept (Paris, 1940). Participă la campania din Basarabia şi Transnistria (iunie–noiembrie 1941); rănit în apropiere de Odessa.

Comentarii

Domnule Djuvara prezenta dumneavoastra in peisajul nostru romanesc de astazi, avind in vedere nu numai nobletea familiei ,ci mai ales nobletea spiritului (evident si cu referire la sufletul darnic de roman,roman de odinioara ) ,care nu se lasa deloc ascunsa printre atitea realizari personale ,m-a facut sa va indragesc de cind v-am vazut printre romanii reintorsi in patrie .Asta este un motiv pentru care ,profitind de Tirgul de carte Bookfest de la Romexpo,10 iunie 2010,mi-as dori sa gasesc acolo si cele 5 cd-uri despre care faceti referire aici .A audia ceea ce doar un mare boier al spiritului poate sa transmita generatiei ,lipsita cindva si de adevar istoric ,ne mai vorbind de valori umane emblematice din acele nu prea indepartate timpuri ,pentru mine este un miracol, pe care nu numai ca nu vreau sa-l pierd ,ci ...vreau sa-l multiplic infinit in fiinta mea ,ca sa ma pot bucura, ca macar asa am trait si eu vremuri cu adevarat nobile ,in tot ce-a avut istoria si poporul nostru mai sfint.Cu consideratie, sper de discipol in formare .

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.