Olivier Clement

OLIVIER CLEMENT s-a nascut in 1921, in sudul Frantei, intr-un sat protestant. Necredincios pana la douazeci si sase de ani, dupa cautari in ateism si in spiritualitatea asiatica, descopera la aceasta varsta, gratie lui Vladimir Lossky si Nikolai Berdiaev, ortodoxia. Se converteste si devine unul dintre cei mai importanti teologi din cadrul Institutului Ortodox de Teologie \"Saint-Serge\" din Paris. Este autorul a peste treizeci de lucrari consacrate istoriei, gandirii si vietii Bisericii ortodoxe, intalnirilor dintre ortodoxie si crestinismul occidental, dintre religiile necrestine si modernitate. Doctor Honoris causa al Institutului de Teologie din Bucuresti si al Universitatii catolice din Louvain.

A publicat: Le Visage interieur (1978), La Revolte de l'esprit (1979), L'eglise orthodoxe (1985), Orient-Occident. Deux passeurs, Vladimir Lossky et Paul Evdokimov (1989), Les Visionnaires. Essais sur le depassement du nihilisme (1991), Berdiaev. Un philosophe russe en France (1991), Corps de mort et de gloire: petite introduction a la theopoetique du corps (1996, editia a Ill-a).De acest autor:

1
Ochiul de foc
Cele doua eseuri ale lui Olivier Clement reunite in acest volum sunt legate de aceeasi grija: aceea de a trece peste prapastia care exista de secole intre crestinism, pe de o parte, si dublul, dar unicul mister al cosmosului si al erosului, pe de alta, peste ruptura dintre spirit si materie....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.