Pierre Charras

„Nu e neaparat important ce citesc tinerii: important e ca 'muschiul' lecturii e exersat. Si nu e nevoie sa incepi cu Proust pentru a deveni cititor“ -- crede PIERRE CHARRAS, scriitor francez contemporan.
Charras s-a nascut la Saint Etienne in 1945, a studiat Literele, a fost o vreme profesor, in anii `70. Apoi a simtit acut nevoia schimbarii, asa ca a devenit actor si traducator. Schimbari insuficiente pentru criza lui. Cade in alcoolism si doar dragostea unei femei il salveaza. Femeia, care devine sotia lui, crede in vocatia lui de scriitor si asa se face ca in 1982 Pierre Charras publica un prim roman, Deux ou trois rendez-vous. Urmeaza multe alte romane, primeste premiul Deux Magots in 1995 si premiul Fnac in 2003.

SCRIERI: Chez Louise, 1984; On etait heureux les dimanches, 1978; Memoires d`un ange, 1991; Marthe jusqu`au soir, 1993; Monsieur Henri, 1994; Juste avant la nuit, 1998; Comedien, 2000; Dix-neuf secondes, 2003; Bonne nuit, doux prince, 2006. a scris o carte dedicata pictorului Francis Bacon, Francis Bacon, le ring de la douleur, piese de teatru si eseuri.
De acest autor:

1
Noapte buna, blandul meu print

Tatal nu are secrete: isi iubeste familia si i se daruieste in intregime, in felul sau discret, retinut, aproape banal. Fiul, in schimb, are o taina, pe care multa vreme nu indrazneste sa i-o spuna tatalui sau. ...detalii

2
Noapte buna, blandul meu print

Tatal nu are secrete: isi iubeste familia si i se daruieste in intregime, in felul sau discret, retinut, aproape banal. Fiul, in schimb, are o taina, pe care multa vreme nu indrazneste sa i-o spuna tatalui sau. Una dintre cele mai delicate si mai spectaculoase teme din literatura lumii, cea a relatiei tata-fiu, devine, aici, o dovada tarzie a sentimentelor nerostite....detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.