Robert L. Wolke

ROBERT L. WOLKE este profesor de chimie la Universitatea din Pittsburgh şi a semnat, mai bine de un deceniu, până în 2007, rubrica „Food 101" din cotidianul The Washington Post. Este unul dintre cei mai iubiţi autori de cărţi de popularizare a ştiinţei, distins cu Premiul Societăţii Americane de Chimie în 2005 şi Premiul James T. Grady – James H. Stack pentru aducerea chimiei în atenţia publicului larg. I s-a acordat Premiul Fundaţiei James Beard pentru cea mai bună rubrică de ziar şi Premiul Bert Greene oferit de International Association of Culinary Professionals' (IACP) pentru articole despre proprietatea alimentelor şi arta culinară. Ce i-a spus Einstein bucătarului său, o carte în care explicaţiile ştiinţifice sunt dublate de reţete delicioase propuse de soţia autorului, Marlene Parrish, a fost nominalizată atât de Fundaţia James Beard, cât şi de IACP la categoria Cartea de referinţă a anului. | robertwolke.com




De acest autor:

1
Ce i-a spus Einstein bucătarului său
Ştiinţa gastronomiei explicată. Cu reţete de Marlene Parrish

De ce mâncarea rumenită devine aurie? Ce ne-a lăsat moştenire soacra lui Cristofor Columb? De unde provine sarea de mare? Ce trebuie să punem în apa în care fierbem pastele? De ce untul european e mai gustos decât cel american? Ce înseamnă saturat sau nesaturat? Care e deosebirea dintre grăsime şi acizii graşi? Ce este MSG-ul? Cum ne dăm seama care scoici sunt bune?...detalii

288 pagini

in: Humanitas

Disponibil cu 33.72 lei

in libhumanitas.ro