Sarah Dunant

Romancieră, critic literar şi realizatoare de emisiuni radio-TV, SARAH DUNANT este una dintre autoarele britanice care se bucură de un succes răsunător atât în Europa, cât şi în SUA. S-a născut în 1950 la Londra şi a studiat istoria la Newnham College, Cambridge. După absolvire, a lucrat o scurtă perioadă la BBC. Înainte de a deveni scriitoare, a călătorit mai mulţi ani în Japonia, India, America Centrală şi de Sud. Între 1989 şi 1996 a realizat şi a prezentat emisiuni culturale pentru BBC Television, apoi pentru BBC Radio 3. În prezent predă creative writing la Faber Academy din Londra. Colaborează cu recenzii la The Times, The Guardian şi The Independent on Sunday. După publicarea a două romane în colaborare, sub pseudonimul Peter Dunant, apărute în 1984 şi 1986, Sarah Dunant a scris zece romane şi a editat două volume de eseuri. Primele sale patru cărţi sunt romane poliţiste de mare impact. Unul dintre personajele sale emblematice este Hannah Wolfe, care apare în Birth Marks (1991), Fatlands (1993) – câştigător al Crime Writers' Association Macallan Silver Dagger for Fiction – şi Under My Skin (1995). În anii următori publică thrillerele psihologice Transgresiuni (Transgressions, 1997; Humanitas Fiction, 2008) şi Mapping the Edge (1999). Faima internaţională i-au adus-o romanele istorice Naşterea lui Venus (The Birth of Venus, 2003; Humanitas, 2007), În compania curtezanei (In the Company of the Courtesan, 2006; Humanitas, 2007) şi Sacred Hearts (2009), traduse în peste treizeci de ţări. Noul său roman, Sânge şi splendoare (Blood and Beauty, 2013), este saga legendarei familii catalane Borgia din Renaşterea italiană. | sarahdunant.com
De acest autor:

1
În numele familiei

Traducere şi note de Irina Bojin

În numele familiei urmăreşte apogeul şi declinul figurilor excepţionale din familia Borgia, a cărei ascensiune la putere fusese evocată strălucit de Sarah Dunant în Sânge şi splendoare.

...detalii
2
Sânge şi splendoare
Un roman despre familia Borgia

O cronică flamboaiantă a uneia dintre cele mai spectaculoase familii din istoria lumii semnată de o maestra a ficţiunii istorice.

...detalii

512 pagini

in: Humanitas Fiction

Disponibil cu 45.28 lei

in libhumanitas.ro

3
Transgresiuni

Sarah Dunant este autoarea bestsellerurilor In compania curtezanei (aparuta in treizeci de tari) si Nasterea lui Venus (tradusa in douazeci si sapte de limbi, in curs de ecranizare).

...detalii
4
Nasterea lui Venus

Besteseller international tradus in peste douazeci si sapte de tari
...detalii

5
In compania curtezanei

Bestseller international tradus in 30 de limbi

...detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.