Sebastien Doubinsky

SEBASTIEN DOUBINSKY (nascut la 25 august 1963) scrie deopotriva in franceza si in engleza. Explicatia se afla in anii sai de formare, petrecuti atât la Paris, orasul in care s-a nascut, cât si in Statele Unite. A facut studii de istorie si de literatura engleza, apoi, timp de sapte ani, a predat literatura in Danemarca. O teza de doctorat despre Blaise Cendrars este dovada afinitatilor lui cu prozatorul calatoriilor exotice si al aventurii. Tot cu un peisaj exotic, arhipelagul vulcanic al Insulelor Eoliene, la nord-est de Sicilia, debuteaza si Cartea muta.
SCRIERI PRINCIPALE: Les Vies paralleles de Nikolaï Bakhmaltov (Vietile paralele ale lui Nikolai Bahmaltov, 1993), Fragments d'une revolution (Fragmente dintr-o revolutie, 1998), Les Ombres de la croix (Umbrele crucii, 2002), La Comedie urbaine (Comedia urbana, 2004), Le Livre muet (Cartea muta, 2007), Les fantomes du soir (Fantomele serii, 2008). Romane in daneza (traduse dupa originale scrise in engleza) si culegeri de poeme.
De acest autor:

1
Cartea muta

Insula pe care ajunge topograful Alessandro Salomonsen e plina de farmec: Tainice locuri de plaja, „stanca indragostitilor“, un sit arheologic cu un oras antic bine pastrat si un vulcan poreclit de localnici „Batranul“. Ascunzandu-si disperarile, topograful se lasa invaluit de atmosfera de vacanta si de o dragoste pe care nu credea s-o mai traiasca....detalii

140 pagini

in: Humanitas

Disponibil cu 4.82 lei

in libhumanitas.ro

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.