Sonia Cristina Stan

Sonia Cristina Stan s-a nascut in 1972, la Buzau. A urmat cursurile de zi ale Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti, pe care a absolvit-o in 2003. Face in prezent studii de psihologie si sociologie. A lucrat in cadrul Fiatal Forum ca redactor politica interna (1992-1993), reporter la Expres (1993-1995), secretar general de redactie in 1995 la Expresul de Marti, apoi ca sef al departamentului de computere la Cronica romana si Sportul romanesc. Din 1998, a fost graphic designer pagina 1 la Curentul.
A colaborat ca lector de carte la Editura Academiei Române, consilier la departamentul guvernului pentru relatii cu publicul pe probleme de presa, imagine in 1993-1994, consilier pe probleme de grafica, 1997, la MTProduction si ca reporter anchete culturale, reportaj din 2000 pana in prezent la suplimentul cultural Ziarul de Duminica al Ziarului Financiar. Prezenta la sesiunile nationale de comunicari stiintifice cu studii din domeniul mass-media, cele mai cunoscute lucrari fiind: „Strategii de complementaritate si de diferentiere in comunicarea mediatica“ si „Romania presei romane dupa Praga 2002“. Colaboreaza permanent cu Sorbonne III Nouvelle Paris, pentru proiecte de cercetare in domeniul sociologiei mass-media.De acest autor:

1
Manipularea prin presa
Obsesia manipularii prin intermediul presei este in egala masura justificata si aberanta. De multe ori, termenul de „manipulare“ este folosit impropriu, sunt lansate si multe teorii fanteziste („cineva ne vegheaza de sus“), dar practic mult prea des presa romana se misca periculos pentru marele public intre doua extreme: lipsa de profesionalism si manipulare. ...detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.