Humanitas Fiction 10 ani
2006

Raftul DeniseiInaugurarea colecției „Raftul Denisei“
coordonată de Denisa Comănescu, în mai 2006.

măreşte foto

Bookfest 2006
Denisa Comănescu și Raluca Popescu la Bookfest, iunie 2006.

măreşte foto
2007

Istoria iubiriiAntoaneta Ralian, regretata traducătoare a romanului Istoria iubirii. Instantaneu de la lansarea cărții, în martie 2007, la clubul Lucky 13.

măreşte foto

Humanitas Fiction
În august 2007 ia ființă Editura Humanitas Fiction, al cărei director general este Denisa Comănescu.

măreşte foto

Arnon GrunbergScriitorul olandez Arnon Grunberg la lansarea romanului Istoria calviției mele, Ceainăria Cărturești, decembrie 2007.

măreşte foto
2008

GaudeamusDenisa Comănescu prezintă noutățile editoriale; Gaudeamus, noiembrie 2008.

măreşte foto
2009

Fernando PessoaCezar-Paul Bădescu și Denisa Comănescu la lansarea primului volum din seria de autor Fernando Pessoa, Cartea neliniștirii, Bookfest, iunie 2009.

măreşte foto

Douglas CouplandDenisa Comănescu și Marina Constantinescu la standul Humanitas, în timpul lansării romanului Miss Wyoming de Douglas Coupland, Bookfest, iunie 2009.

măreşte foto

J.M. CoetzeeActrița Irina Petrescu citește un fragment din romanul Jurnalul unui an prost de J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru literatură; Gaudeamus, noiembrie 2009.

măreşte foto
2010

Herta Müller


Herta Müller, laureată a Premiului Nobel pentru literatură în 2009, a paricipat, în septembrie 2010, la lansarea celebrului său roman Leagănul respirației, primul din seria de autor care îi este dedicată. Librăria Humanitas Kretzulescu s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

măreşte foto
2012

Amos Oz


Conferinţă organizată de Editura Humanitas Fiction în februarie 2012, cu ocazia vizitei în România a celui mai important scriitor israelian contemporan, Amos Oz. Pe scena Ateneului Român, Amos Oz și Gabriel Liiceanu.

măreşte foto

Ismail Kadare„Joia lingurițelor albaneze“ pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu, în septembrie 2012, mai precis lansarea romanului Spiritus de Ismail Kadare.

măreşte foto

Mo YanElisabeta Lăsconi și Denisa Comănescu la lansarea romanului Obosit de viață, obosit de moarte de Mo Yan, în decembrie 2012, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

măreşte foto

Bob Dylan


Tot în decembrie 2012 a fost lansat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu un volum cu 100 de poeme de Bob Dylan, Suflare în vânt, în traducerea lui Mircea Cărtărescu. Au participat Dan C. Mihăilescu, Denisa Comănescu, Mircea Cărtărescu și Alexandru Andrieș.

măreşte foto
2013

Sarah DunantScriitoarea britanică Sarah Dunant la lansarea volumului Sânge și splendoare, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, decembrie 2013.

măreşte foto

Sawako AriyoshiDans tradițional japonez interpret de Yasuyuki Takagi, moment de la finalul lansării romanului Parfum de curtezană de Sawako Ariyoshi; Librăria Humanitas de la Cișmigiu, noiembrie 2013.

măreşte foto
2014

Marele GatsbyMircea Cărtărescu în timpul lansării romanelor Marele Gatsby și Blândețea nopții de F. Scott Fitzgerald, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, ianuarie 2014.

măreşte foto

Isabel AllendeLansarea volumului Dragoste de Isabel Allende la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, februarie 2014; de la stânga la dreapta: Maxim Belciug, Mihaela Frank, Corina Stoica, Elisabeta Lăsconi, Marina Constantinescu, Denisa Comănescu.

măreşte foto

Bookfest
Oana Pellea, Gabriela Maaz și Dan C. Mihăilescu la târgul de carte Bookfest 2014.

măreşte foto

Kate Morton


Lansarea romanului Păzitoarea tainei de Kate Morton la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, în iulie 2014; de la stânga la dreapta: Silvia Dumitrache, Elisabeta Lăsconi, Sînziana Dragoș, Marina Constantinescu, Denisa Comănescu.

măreşte foto

Hélène Grémillon
Scriitoarea franceza Hélène Grémillon a venit la Gaudeamus, în noiembrie 2014, cu prilejul lansării romanului Confidentul.

măreşte foto
2015

Ezra PoundStandul Humanitas, Bookfest 2015: la lansarea primului volum Ezra Pound (din cele patru programate) au participat Radu Vancu, Denisa Comănescu, Andreea Răsuceanu și Horia-Roman-Patapievici.

măreşte foto

Su TongUnul dintre cei mai renumiți scriitori chinezi contemporani, Su Tong, a fost invitat la București în septembrie 2015 pentru lansarea romanului Lumea de orez.

măreşte foto

Rui ZinkLa lansarea romanului Instalarea fricii, în septembrie 2015, a participat și autorul – scriitorul portughez Rui Zink –, bine cunoscut cititorilor români prin bestsellerul Cititorul din peșteră.

măreşte foto

Egheni VodolazkinCunoscutul romancier și istoric rus Evgheni Vodolazkin – autorul bestsellerului Laur – împreună cu Horia-Roman Patapievici la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, într-o ediție specială a întâlnirilor „Înapoi la argument“, octombrie 2015.

măreşte foto

Eric Emmanuel SchmittEric-Emmanuel Schmitt alături de Luca Niculescu și Denisa Comănescu la Institutul Cervantes, decembrie 2015. Scriitorul francez se afla la București pentru lansarea romanului Femeia în fața oglinzii.

măreşte foto
2016

Yasunari KawabataIoana Iancu la lansarea cărții Țara zapezilor de Yasunari Kawabata, în cadrul „serilor japoneze“ din Librăria Humanitas de la Cișmigiu, februarie 2016.

măreşte foto

Care Santos


Care Santos și Denisa Comănescu la Librăria Humanitas de la Cișmigiu cu ocazia lansării romanului Poftă de ciocolată, martie 2016. Scriitoarea catalană mai venise în România în 2014, când Humanitas Fiction publicase bestsellerul Încăperi ferecate.

măreşte foto

Alessandro Baricco
Alessandro Baricco la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, în mai 2016, invitat pentru lansarea romanului Mireasa tânără.

măreşte foto

Katja PetrowskajaScriitoarea germană de origine ucraineană Katja Petrowskaja a venit la București în mai 2016 pentru a-și lansa volumul de povestiri Poate Estera.

măreşte foto

Fania Oz-SalzbergerFania Oz-Salzberger la standul Humanitas de la Bookfest 2016, în calitate de coautoare – alături de tatăl ei, Amos Oz – a volumului Evreii și cuvintele.

măreşte foto

Aniversare Raftul DeniseiIoana Bâldea Constantinescu și Denisa Comănescu la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, în iunie 2016, la aniversarea unui deceniu de la înființarea colecției „Raftul Denisei“.

măreşte foto

Ludmila UlițkaiaLudmila Ulițkaia, una dintre cele mai puternice voci ale literaturii contemporane, dând autografe după lansarea romanului Imago, în octombrie 2016, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

măreşte foto

Yu HuaScriitorul Yu Hua – „un Hemingway chinez“ – la Gaudeamus, în noiembrie 2016, cu prilejul lansării romanului În viață. Alărturi de el se află Denisa Comănescu, Luminița Bălan și Mugur Zlotea.

măreşte foto
2017

Howard Jacobson


Celebrul scriitor englez Howard Jacobson a fost invitat la București în mai 2017 pentru lansarea romanului Shylock este numele meu, al doilea dintre cele trei publicate până acum în noua serie „Hogarth Shakespeare“.

măreşte foto

Aris FioretosScriitorul suedez Aris Fioretos la Bookfest 2017, în timpul unei dezbateri despre literatura contemporană, la care au participat Ioana Pârvulescu, Denisa Comănescu și Mircea Cărtărescu.

măreşte foto

Evgheni VodolazkinCu o zi înainte de lansarea celui mai recent roman al său, Aviatorul, în mai 2017, Evgheni Vodolazkin a participat, împreună cu Horia-Roman Patapievici, la o conferință găzduită de Teatrul Odeon.

măreşte foto

Evgheni Vodolazkin


După numai o lună, Evgheni Vodolazkin a venit din nou în România pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București. A doua zi a participat la o întâlnire cu cititorii și la o sesiune extraordinară de autografe la Librăria Humanitas Kretzulescu.

măreşte foto
2018

Guzel IahinaGuzel Iahina, autoarea romanului Zuleiha deschide ochii – marea revelație a literaturii ruse din 2015 –, a participat pe 25 aprilie la lansarea ediției în limba română, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

măreşte foto

Eric-Emmanuel Schmitt


Eric-Emmanel Schmitt a venit din nou în România, cu prilejul lansării romanului Omul care vedea dincolo de chipuri (24 octombrie, Librăria Humanitas de la Cișmigiu – în fotografia alăturată) și a premierei spectacoluli Copilul lui Noe, adaptare a romanului omonim (25 octombrie, Festivalul Național de Teatru – Teatrul Metropolis).

măreşte foto

Fotografii: arhiva Humanitas Fiction, arhive personale,
Radu Sandovici