Vladimir Volkoff

Vladimir Volkoff (7 noiembrie 1932, Paris - 14 septembrie 2005, Bourdeille, Dordogne), romancier si eseist francez de origine rusa, stranepot al compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, a fost autorul a numeroase lucrari marcate de temele razboiului rece, spionajului, manipularii, dar si ale metafizicii si spiritualitatii. Dupa studii la Paris (Sorbona) si Liege, a fost profesor de engleza, ofiter in armata franceza in timpul razboiului din Algeria, traducator, profesor de franceza si rusa in Statele Unite. Admirator al romancierului si agentului secret Graham Greene, impartaseste cu acesta doua teme recurente: crestinismul si operatiunile serviciilor secrete. Printre operele sale se numara: L'Agent triple (1962), Metro pour l'enfer (1963), Les Mousquetaires de la Republique (1964), Le retournement (1979), Le Montage (1982 - pentru care a obtinut marele premiu al Academiei franceze), L'lnterrogatoire (1988), Les Hommes du Tsar (1989), La Trinite du Mal (1991), Petite histoire de la desinformation (1999), Desinformation flagrant delit (1999), L'Enlevement (2000), Manuel du politiquement correct (2001). In 1995 i-a fost decernat marele premiu Jean-Giono pentru ansamblul operei.De acest autor:

1
Contractul
- Sansa ii surade in fine lui Serge Maltese, autor aflat in cautarea unui contract: editorul Maur Theyssandier ii propune o colaborare tentanta cu frumoasa lui sotie, Marie, care pregateste o enciclopedie a torturii.
- Ce se ascunde in spatele unui contract cu un personaj tern, stangaci si mediocru? Ce servicii de nemarturisit se asteapta de la el? ...detalii

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.