Info Humanitas Fiction

Editura Humanitas Fiction propune cele mai frumoase fictiuni
din literaturile lumii

Editura HUMANITAS FICTION a luat fiinta in august 2007 din departamentul omonim al Editurii HUMANITAS. Pornind la drum cu un portofoliu bogat care reuneste clasici ai literaturii universale si elita autorilor straini contemporani, HUMANITAS FICTION isi propune sa ajunga la un public cat mai larg si mai divers. Pana in noiembrie 2008, HUMANITAS FICTION a publicat o suta patruzeci de titluri.

Inaugurata in primavara anului 2006, "Raftul Denisei" -- prima colectie personalizata din Romania -- demonstreaza ca accesibilitatea si valoarea literara pot fi si chiar sunt compatibile. Pe "Raftul Denisei" gasiti operele unor scriitori consacrati, laureati sau nominalizati ai unor prestigioase premii literare internationale (Nobel, Booker, Pulitzer, Goncourt, Orange, Cervantes etc.), alaturi de cele ale unor debutanti de exceptie. O pondere importanta in selectia titlurilor o ocupa fictiunile scriitorilor tineri impusi deja pe pietele de carte din lume -- de fapt, clasicii de maine. Astfel, pe "Raftul Denisei", Yasunari Kawabata se intalneste cu Jonathan Safran Foer, John Updike cu Jeanette Winterson, Anais Nin cu Mo Yan, Naghib Mahfuz cu Tash Aw, Gregor von Rezzori cu James Frey, intr-un dublu standard al succesului de public si de critica. Recuperarea marilor nume ale modernitatii, ca John Fante sau Leo Perutz, constituie o alta prioritate a colectiei.

Seria de autor "Isabel Allende" reuneste cartile celei mai cunoscute si indragite scriitoare sud-americane, o povestitoare fabuloasa ale carei romane, traduse in peste treizeci de limbi, se vand in milioane de exemplare si au devenit bestselleruri pe patru continente.

Seria de autor "Eric-Emmanuel Schmitt" impune un scriitor care, prin romane dense si confesiuni tulburatoare, isi provoaca cititorul si-l determina sa-si puna intrebari esentiale.

Colectia "Thriller & Mystery" a fost lansata in noiembrie 2006 si ofera, in conditiile unei concurente acerbe, romane de suspans care pastreaza echilibrul intre calitate si moda. Alaturi de nume mari ale genului, publicate pentru prima data in spatiul romanesc, cum ar fi Lee Child sau Boris Akunin, apar tineri straluciti care au cucerit deja cititorii de pe alte meridiane, ca Matthew Pearl sau Lisa Unger.

Colectia "Cocktail" a debutat in mai 2007. Bestselleruri in Statele Unite si Europa, cu ecranizari de mare succes, cartile din aceasta colectie sunt scrise la persoana intai, intr-un stil spumos si amuzant, adresandu-se mai ales tinerelor si tinerilor bransati la pulsul momentului. Fetele si femeile devoratoare de cultura pop urbana vor adora romanele chick-lit de un umor nebun, in care se vor regasi cu siguranta. Ca noutate, colectia "Cocktail" publica si literatura cu, pentru si despre barbati, cunoscuta sub denumirea de lad-lit si care ii are in vizor pe tinerii moderni si aventurile lor in hatisurile vietii cotidiene. Din noiembrie 2008, "Cocktail" include seria "15, 16, 17, 18", care cuprinde romane destinate adolescentilor.

Denisa Comanescu
Director general al Editurii Humanitas Fiction