Adrian Ghenie – Darwin's Room

Corina Șuteu (ed.), Mihai Pop (ed.)

Adrian Ghenie – Darwin's Room

Humanitas, Albume, Artă & Spectacol / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:
Pret: 91.52

Albumul Adrian Ghenie – Darwin's Room este prima publicație româneasca dedicată lui Adrian Ghenie, unul dintre cei mai apreciați artiști români contemporani, reunind reproduceri de calitate ale lucrărilor prezentate la Bienala de Artă de la Veneția, texte critice, interviuri și extrase din presa internațională.
Volumul, co-editat de Mihai Pop și Corina Șuteu, însoțește proiectul care reprezintă România la cea de-a 56-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția (9 mai–22 noiembrie 2015; curator: Mihai Pop, arhitect: Attila Kim).

„Cufundat în istorie europeană, Adrian Ghenie contopește pictura abstractă cu figurativul, raționalul cu iraționalul.“ (Scott Reyburn, The New York Times)

„În lucrările sale, Ghenie își demonstrează abilitatea în arta compoziției și pasiunea pentru efectele vizuale ale materiei. [...] Cunoaște foarte bine resursele ascunse în aglomerarea formelor, în gesturile care întind culori și desfigurează parțial chipurile. dimpotrivă, știe și cum să pretindă că e un realist minuțios – prea minuțios ca să nu ne dăm repede seama că spectacolul său de iluzionism conține capcane și trucuri.“ (Philippe Dagen, Le Monde)

Contributori: Horea Avram, Philippe Van Cauteren, Daria Ghiu, Lóránd Hegyi, Attila Kim, Magda Radu, Luiza Vasiliu

  Citește câteva pagini

Info
Corina Șuteu (ed.)
Mihai Pop (ed.)
Detalii produs
Corina Șuteu (ed.)
Corina Șuteu (ed.)

CORINA ȘUTEU este consultant independent și trainer în management cultural, politici culturale europene, cooperare culturală și autor a numeroase studii, articole și o carte pe aceste teme. A condus și creat programe pentru instituții și organizații culturale din diverse domenii creative și academice, atât în România, cât și în Statele Unite, Franța și alte țări europene.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.