Cine l-a ucis pe Palomino Molero?

Mario Vargas Llosa

Cine l-a ucis pe Palomino Molero?

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

„Daca te faci politist, trebuie sa ai inima de piatra“, isi da cu parerea cineva. Dar jandarmul Lituma isi pierde cumpatul cand vede cu cata bestialitate a fost ucis tanarul Palomino Molero, din trupele de aviatie; cat despre locotenentul Silva, seful lui, e topit dupa dona Adriana, trupesa patroana a unui modest birt. Si, ca si cum toate astea nu ar fi de ajuns, ancheta conduce spre „pestii cei mai mari“, ofiterii de la Baza aeriana, care fac tot posibilul sa musamalizeze totul.
Scrisa intr-un argou cuceritor, cu un umor specific lui Llosa, care te face sa inghiti mai usor concluziile amare, cartea lasa surprizele la urma, atat in cazul Palomino Molero, cat si in obsesia amoroasa a locotenentului Silva.
traducere de Mihai Cantuniari

Info
Mario Vargas Llosa
Detalii produs
Mario Vargas Llosa
Mario Vargas Llosa

MARIO VARGAS LLOSA s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni, închipuindu-şi că tatăl lui murise şi că fusese un erou. În realitate, la cinci luni după căsătorie, acesta îşi părăsise soţia însărcinată şi avea să-şi revadă fiul abia zece ani mai târziu, când Mario se va întoarce în Peru.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.