Fiinţă şi timp

Martin Heidegger

Fiinţă şi timp

Humanitas, Filozofie / Colectia: Seria de autor Martin Heidegger

Embed:

„Fiecare pagină a acestei cărţi reprezintă un formidabil efort de înţelegere a subînţelesului. Ceea ce face Heidegger aici este o investigaţie în caracterul misterios al banalului şi familiarului accesibil, şi nu în cel inaccesibil al unui exotic «dincolo» prezumat. Iată de ce miza acestei cărţi, fiind imensă, este totodată limitată. Ea nu se ocupă decât de ceea ce se arată fără să ascundă altceva decât pe sine însuşi.
În acest sens Fiinţă şi timp este o carte fără mister. Ceea ce se arată prin sine însuşi («fenomenul») nu ascunde «în spatele» său nimic, nici «lucrul în sine», nici infinitul spiritului absolut. «În spatele» fenomenului nu este decât partea ascunsă a propriei sale manifestări. Iar când fenomenul acesta suntem noi înşine, tot ce putem spera este să ajungem, scoţând-o din propria ei ascundere, la fiinţa «aruncării» noastre în lume, la fiinţa convieţuirii noastre «aici» sau la fiinţa propriului nostru sine. Restul – adică enigma «de unde»-lui şi «încotro»-ului nostru – este fenomenologic inabordabil şi, ca atare, trebuie să rămână cu adevărat învăluit în tăcere.“ (Gabriel LIICEANU)

Info
Martin Heidegger
Detalii produs
Martin Heidegger
Martin Heidegger

MARTIN HEIDEGGER (1889–1976) este unul dintre cei mai importanţi filozofi ai secolului XX. Provine din şcoala fenomenologică întemeiată de Edmund Husserl, al cărui elev apropiat a fost la Freiburg.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.